Bucure?ti: Balcic, restaurantul 100% bulg?resc

3 aprilie 2010

Articol publicat in: Turism


Iulian Ioncea
Vineri 4 dec 2009

Bucure?ti
Restaurantul este frecventat atāt de romāni, cāt ?i de bulgari

Situat pe Doroban?i, vizavi de Perla, localul ī?i respect? īn totalitate tema, de la decor pān? la meniu.

Cānd intri īn restaurant, prima senza?ie pe care o ai este c? ai ie?it afar?, īn gr?dina Castelului de la Balcic al Reginei Maria. Decorul reproduce gr?dina castelului, camera reginei, dar ?i str?zile vechi ale ora?ului. (GALERIE FOTO)

Restaurantul este unul elegant ?i arat? cu totul diferit fa?? de alte localuri. La intrare, este reprodus? gr?dina castelului din Balcic, apoi intri īntr-o sal? care arat? precum pe str?zile vechi ale ora?ului bulg?resc. De asemenea, restaurantul mai are ?i o sal? reprodus? perfect dup? camera reginei Maria din castelui de la Balcic.

Īn meniul acestui restaurant g?se?ti o multitudine de preparate tradi?ionale bulg?re?ti. Specialitatea localului este mielul, care se reg?se?te īn cele mai multe preparate g?tite de buc?tarul-?ef care este bulgar.

Ambasadorul Bulgariei, client fidel

Restaurantul a fost deschis la 21 mai anul acesta ?i are program zilnic īntre orele 11.00 ?i 23.00. Localul este frecventat atāt de bulgari, cāt ?i de romāni, iar cel mai aglomerat este seara ?i īn weekend.

„Obi?nuiesc s? ia masa aici bulgarii care muncesc īn Bucure?ti, dar ?i ambasadorul Bulgariei īn Romānia, sau mini?tri bulgari care viziteaz? capitala Romāniei“, se māndre?te unul dintre patronii restaurantului, domnul Dimitrov.

Materialele folosite la decorarea localului au fost aduse din Bulgaria, piatra de pe jos ?i de pe pere?i fiind luat? special din Balcic.
Restaurantul are 110 locuri īn cele dou? saloane aflate īn?untru ?i 60 de locuri īn gr?din?. Aceasta nu este īns? īn aer liber, este tot un salon īnchis ?i īnc?lzit, dar vara se poate renun?a la geamuri.

Cesnova ?i Snejanka īn meniu

Meniul este 100% bulg?resc, iar cele mai appreciate produse ale restaurantului sunt rachiul de caise, mielul ?i deserturile. Vinul ?i rachiul sunt aduse din Bulgaria, restul b?uturilor fiind cump?rate din Romānia.

Īn meniu se reg?sesc o mul?ime de preperate, acesta fiind scris īn romān?, englez? ?i bulgar?. La capitolul salate g?sim Cesnova – care con?ine ardei copt, sos de ro?ii, usturoi ?i patrunjel sau Snejanka (Alb? ca z?pada), preparat? cu iaurt, castrave?i, m?rar ?i nuci. Printre gust?rile reci sunt Sudjuk de bivol ?i Babic lukanka, iar printre gust?rile calde sunt Ciusca biurek ?i Brānza ca la Sopski.

Dac? dori?i s? gusta?i o sup? specific bulg?reasc?, pute?i īncerca supa Tarator (servit? rece cu iaurt, castrave?i, usturoi, m?rar, nuc? pisat?). Iar dintre mānc?rurile de baz?, pute?i mānca Kebab ca la Balcic, miel la pro?ap, cārna?i de cas? la gr?tar sau iepure la pro?ap.

?i deserturile variaz?, g?sind aici orez cu lapte, tort Albena sau nuci coapte cu sare. B?uturile sunt atāt specific bulg?re?ti, cāt ?i b?uturi din alte col?uri ale lumii. Rachiul bulg?resc este de mai multe feluri, cum ar fi cel de struguri, de caise sau de prune. De asemenea, toate vinurile sunt aduse din Bulgaria.



Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X